ГоловнаНовини«4 лапи» втричі зменшили проблему безпритульних собак в Ужгороді

«4 лапи» втричі зменшили проблему безпритульних собак в Ужгороді

У неповні три тижні австрійцям, за активного сприяння місцевих зоозахисників, вдалося прооперувати 297 собак Ужгорода. "4 лапи" кажуть, що для невеликого міста на кшталт Ужгорода, цей результат за такий період часу, є відмінним.
«4 лапи» втричі зменшили проблему безпритульних собак в Ужгороді

Вчора, 6 вересня, в Ужгороді закінчила свій робочий прект зі зменшення кількості безпритульних собак ГО "4 лапи" (VIER PFOTEN International). Нагадаємо, що міжнародні зоозахисники приїхали до Ужгорода 20 серпня, відповідно, провели у місті неповні три тижні. За цей період, як повідомляє "Зеленому Закарпаттю" адміністратор організації Анастасія Масло, їм вдалося проперувати 297 чотирилапих нашого міста. За інформацією волонтера, це комплексне число безпритульних собак та утриманців малозабезпечених ужгородців.

Від імені всіх приїжджих волонтерів міжнародної організації Анастасія висловила задоволення процесом та результатами роботи у нашому місті. Найпаче, дівчина відзначила розуміння і готовність вирішувати питання безпритульних тварин у місті цивілізаційними способами самою громадою Ужгорода. За словами Анастасії, їй чи не щодня телефонували з інформацією про місцезнаходження зграї чотирилапих – за цими «заявками» і працювала робоча група відлову. Були випадки, коли команда волонтерів з ветеринаром виїжджала на приватний виклик – «Подзвонила бабуся і сказала, що потрібно прооперувати її собаку. Тож поїхали». За інформацією Анастасії, як і планувалося, оперували та вакцинували чотирилапих утриманців малозабезпечених ужгородців – таких робіт теж проведено більше, ніж передбачалося.

Адміністратор «4 лап» акцентувала увагу і на активному сприяння їхній роботі місцевих зоозахисних організацій – «БАРБОС» та «Допоможи другу». «Ужгородські волонтери брали участь у всіх видах роботи, які ми проводили. Також вони координували один з найважливіших етапів нашого проекту – відлов тварин. Оскільки ми не місцеві, то тутешні зоозахисники розробляли план територій, на яких найбільше безпритульних собак». Однак Віра Романова, голова ужгородської ГО «Допоможи другу» зауважує, що скоординованість дій їхньої організації та «БАРБОСу» між собою, і, відтак, обидвох організацій з іноземними партнерами, на її думка, була дуже навіть не досконалою: «Ще на початку ми не створили чіткого плану обїзду територій міста і конкретно не обумовили, у який термін і за чийого «керівництва» з ужгородських волонтерів їх точно оглянуть і «почистять». Тому, на деяких територіях команда з відлову була з кілька разів, а на деяких, які дуже того потребували, – і зовсім не побувала. Зокрема, багато собак залишилося у районах ринку Краснодонці та на вулиці Минайській».

Як повідомлялося, вже на другий день проекту до роботи «4 лап» підключилися ужгородські приватні ветеринари. На жаль, державні так і не виявили бажання перейняти та обмінятися досвідом із закордонними спеціалістами. «Ми виконили лише частину того, що можна було виконати. Робота протягом трьох тижнів повністю не вирішить проблему, яка збиралася роками, але у якійсь мірі допоможе врегулювати ситуацію. Хочеться вірити, що вже тутешні ветеринари з допомогою волонтерів продовжуватимуть розпочате нами».

Таку картину доводилось спостерігати вчора на вулиці Минайській. Чіпована мамочка з малечою, якій, щонайбільше, тиждень)

Зелене Закарпаття

06.09.2013 23:51:08

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація