ГоловнаНовиниЗа кошти від зібраної завтра макулатури в Ужгороді висадять гінкго та каштани

За кошти від зібраної завтра макулатури в Ужгороді висадять гінкго та каштани

У планах організаторів заходу та міського відділу благоустрою вже в кінці жовтня озеленити ужгородські парки та сквери реліктовими та інтродукованими породами за кошти, вилучені за збір макулатури.
За кошти від зібраної завтра макулатури в Ужгороді висадять гінкго та каштани

Екологічна акція “Здай макулатуру – збережи дерево”, за словами її керівника Ольги Химич, проходитиме в Ужгороді завтра, 25 вересня. Однак, зважаючи на передсвяткові дні в місті та приїзд до нього гостей, може продовжитися і на наступний день, 26 вересня.

Наразі до участі в акції зголосилося 18 об'єктів, серед яких найбільше банків, два освітні заклади, Ужгородська міська рада, Укртелеком тощо. Ольга зауважує, що ще сьогодні очікують на поповнення списку активістів заходу. Завтра зранку їх об'їжджатимуть з 4 машинb, виділені ЗОО «Всеукраїнська Екологічна Ліга» для проведення акції.

Скільки вдасться зібрати макулатури у місті Ольга Химич прогнозувати не береться. Каже, що очікують на результат у розмірі біля 4 – 5 тонн. За тонну паперу організація отримує 700 гривень. Та ж “перероблена” тонна береже від 17 до 25 дерев. За вилучені від здачі макулатури кошти організатори акції мають на меті озеленити Ужгород. Так, разом з міським відділом благоустрою, планується висадка сажданців гінкго, мамонтових дерев, рожевих та білих каштанів, софори на площі Шандора-Петефі, територіях міських парків та скверів. “Скільки саджанців закупимо, у якому співвіднесенні до перечислених видів  – наразі невідомо. Все залежить від розміру коштів, які вдасться зібрати”, – каже Ольга Химич. Однак, роботи по висадженню перших саджанців у місті плануються вже на кінець наступного місяця.

Зелене Закарпаття

24.09.2013 13:00:02

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація