ГоловнаНовиниРішення про транш у 600 млн євро прийняте без скасування Україною мораторію на експорт лісу-кругляка

Рішення про транш у 600 млн євро прийняте без скасування Україною мораторію на експорт лісу-кругляка

Але ця умова не зникла з Меморандуму про взаєморозуміння і сторони повинні повернутися до неї в контексті третього траншу
Рішення про транш у 600 млн євро прийняте без скасування Україною мораторію на експорт лісу-кругляка
Рішення Європейської комісії про надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги остаточно затверджене навіть попри невирішене питання із скасуванням заборони на експорт лісу-кругляка.
Про це заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс в інтерв’ю УНІАН.
"Рішення щодо другого траншу прийнято. Якщо ви хочете, воно є остаточним. Україна може розраховувати на другий транш у розмірі 600 млн євро. Це вирішено", - сказав Домбровскіс.
Він також пояснив, чому Єврокомісія схвалила виділення траншу без виконання Україною умови скасувати заборону на експорт лісу-кругляка.
"У вирішенні питання про скасування заборони на експорт лісу вже є певний прогрес – відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті. У ЄС є простір для маневру, і коли ми бачимо, що є значний прогрес у всіх сферах, то питання, робота над яким триває, не може бути причиною, по якій би ми не виділили цей транш", - зазначив віце-президент ЄК.
В той же час Домбровскіс підкреслив, що ця умова не зникла з Меморандуму про взаєморозуміння, і сторони повинні повернутися до неї в контексті третього траншу.
"Важливо відзначити, що програма макрофінансової допомоги має дуже широкі умови, які містяться в додатку до МПВ, і ми бачили, що Україна виконує їх, практично, у всіх сферах. Дійсно, одним невирішеним питанням залишається заборона на експорт лісоматеріалів", - зазначив він.
20.03.2017 18:45:22

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація