ГоловнаНовиниНа Рахівщині "Годівничка" допомагає зимуючим птахам

На Рахівщині "Годівничка" допомагає зимуючим птахам

П'ятикласники разом із вчителями та працівниками Карпатського біосферного заповідника майстрували годівнички.
На Рахівщині "Годівничка" допомагає зимуючим птахам

Зима – непростий період у житті птахів. Особливо важко знайти їжу, яка необхідна для отримання енергії, обігріву тіла, польоту – життя в цілому. Саме тому більшість пернатих відлітають у вирій. Та є й такі, які зимують у наших широтах. Їх так і називають – зимуючі птахи. Допомогти їм пережити холодну пору взялися п’ятикласники Рахівської загальноосвітньої школи №2. Спільно з педагогами школи та працівниками Карпатського біосферного заповідника під час уроків праці вони виготовили близько 60 годівничок. Малеча з фантазією підійшла до справи, використавши для пташиних столових обрізки дощок і вторинні матеріали – пластикові пляшки, упаковки від соку та ін. 

Звичайно, що зрозуміти проблеми зимуючих птахів школярам допомогли працівники заповідника, який і виступив оргінізатором акції "Годівничка". Екологічні уроки на тему "Зимуючі птахи нашого краю" ознайомили дітей із видовим складом, особливостями біології та екології цих пернатих і способами їх підгодівлі. Ілюстровані медіа-презентації, тематична підбірка загадок зробили уроки цікавими.
Тепер кожен ранок п’ятикласників починається з підсипання корму в годівнички на шкільному подвір’ї та власних обійстях, де діти розвісили свої вироби.

Вікторія Бундзяк

05.12.2012 10:44:16

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація