ГоловнаНовини«4 лапи» в Ужгороді — відзавтра стартує робота

«4 лапи» в Ужгороді — відзавтра стартує робота

Австрійські ветеринари, які за кошти міжнародного гранта погодилися допомогти обласному центру у вирішенні питання бепритульних тварин, вчора вночі приїхали до Ужгорода.
«4 лапи» в Ужгороді — відзавтра стартує робота

Двоє лікарів-ветеринарів та п'ять осіб волонтерського персоналу «4 лап» за підмогою місцевих зоозахисників завтра розпочнуть відлов собак у місті. Все необхідне для проведення цієї операції обладнання і два авто, у якому перевозитимуть собак, іноземці мають у власному розпорядженнні. На території Комунтранса, яку місто виділило австрійцям для проведення робіт, вже стоять дві готові до використання перевізні операційні.

За словами голови благодійної зоозахисної організації «Допоможи другу» Віри Романової, «4 лапи» погодилися стерилізувати лише безпритульних собак Ужгорода. Регулювання чисельності котів, які без нагляду гуляють містом, у плани теперішнього їхнього візиту не входить. Закордонні волонтери пояснили це тим, що проблему безпритульних собак в Ужгороді бачать «більш актуальною і її вирішення має більшу соціальну відповідальність для міста».

Як проходитиме робота, « 4 лапи» якраз радяться з місцевими волотерами. Віра Романова каже, що це буде систематична, поетапна робота: зранку проводитиметься відлов кількох чотирилапих, відтак їх відвозитимуть на Комунтранс для проведення необхідних медичних заходів. Допоки закордоннні ветеринари робитимуть операції, волонтери відловлюватимуть інших чотирилапих безхатченків. «4 лапи» мають наміри простерилізувати близько 500 собак у терміни від 2 до 3 тиждень. Всіх прооперованих чотирилапих чіпуватимуть.

Що стосується конкретних часових рамок проведення заходів, то вони, за словами Віри, залежать від добровольців, які погодяться допомагати у проведенні очікуваного для всіх ужгородців заходу. А тут, як каже зоозахисниця, поки повне затишшя: міська ветлікарня каже, що не зацікавлена заходом, не виходить на контакт і зоозахисна більшість. Однак є надія, що зі стартом заходу, містяни активніше підключаться до нього.

Зелене Закарпаття

19.08.2013 12:21:20

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація