ГоловнаНовиниСобак з Мукачівського притулку забирають в Іршаву і навіть у Львів

Собак з Мукачівського притулку забирають в Іршаву і навіть у Львів

Найчастіш, звичайно, собак з Мукачівського Центру контролю за тваринами забирають в окружні села, однак не рідко чотирилапі емігрують і всією Україною. Цьому є логічне пояснення – всі утриманці притулку вакциновані та стерилізовані, а якщо собака і не встиг пройти певних медпроцедур, то у його майбутніх господарів є можливість провести їх своєму собаці безкоштовно – за рахунок організації.
Собак з Мукачівського притулку забирають в Іршаву і навіть у Львів

Нещодавно Єрміла Кость, засновник мукачівського Центру контролю за тваринам, повідомляла громадськості радісну новину про те, що зо тиждень тому ранений дартхар не лише вилікувався, але і поїхав шукати господарів у Львів. Звичайно, переїзду собаки сприяла волонтерка організації Адель, яка навчається у Львові, тож забрала туди тварину на долікування і постійне прживання. Та це не перший випадок, коли їхніх утриманців забирають з інших регіонів, ба, навіть областей – переконує пані Єрміла. «Нещодавно собаку забрали в Іршаву. Дівчинку. Ми ще не встигли її простерилізувати, тож я запропонувала її майбутній господині простерилізувати собаку за власний кошт. Та жінка відмовилася від такої допомоги – сама приїхала за твариною, прооперувала її у ветклініці і забрала додому».

А з львівськими зоозахисниками, як зясувалося з розповіді пані Єрміли, у «Лакі» особливо дружні, теплі відносини. Останні мають добрячу «торбу» досвіду, з яким охоче діляться з поки першачками у цій справі. Львівські любителі тварин, у свою чергу, нерідко прилаштовують у добрі руки чотирьохлапих з «Лакі». Зичайно, через Адель. « Ось цей дартхар, напевне, з п’ятнадцятий собака, якого нам вдалося прилаштували у Львові з допомогою Адель. Хороша дівчина, любить тварин, тож допомагає з ними і на батьківщині – в Мукачеві, і за місцем навчання – у Львові», - розповідає пані Єрміла. 

Звичайно, найчастіш бездомних тварин Мукачева «усиновлюють» жителі окружних сіл – Кленовеця, Лецовіца тощо.

"Дізнатися по тварин, які наразі є у притулку можна на сайті Фонду "Лакі" - http://laki.at.ua/news/blagodijnij_fond_laki_zakhist_bezpritulnikh_tvarin_v_m_mukachevo_realiji_ta_shljakhi_virishennja_problemi/2013-12-19-2 і за адресами у соцмережі Фейсбуці - https://www.facebook.com/groups/194529033912805/?fref=ts. Мукачевом ми розповсюдили цю інформацію у вигляді сіті- лайтів. Робимо це поки за благодійний кошт", – розповідає пан Єрміла. 

Перед тим, як віддати тварину новоспеченому господарю, зоозахисники цікавляться його відношенням до тварин загалом. Цікавляться новим життям свого, уже колишнього, утриманця і опісля його переселення – «Нам важливо знати як він, чи прижився, чи контактує з іншими представниками тваринного світу, які вже були в будинку, куди його взяли. Буває, надаємо господарю певні консультації – з власного досвіду утримання тварин, чи ветеринарні, з чим допомагає Іван Каганець», - пояснює пані Єрміла. До речі, ветлікаря Івана Каганця та медперсонал, який співпрацює з ним, Єрміла Кость радить як одного з найкращих знавців своєї справи – каже, «це не тільки хороший спеціаліст, але і людина з великої літери. Були моменти, коли уже всі втрачали надію у життя тварини, а він боровся до останнього і виборював життя». Висловлює подяку засновник «Лакі» і керівництву державної ветеринарії Мукачева – «Вони стабільно безкоштовно вакцинують всіх утриманців притулку».

«З листопада нам вдалося простерилізувати дев’яносто собак. Це наша, з ветеринарами, усіма волонтерами, владою Мукачева, спільна праця. З кожним днем стаємо мудрішими у цій справі, розуміємо, що не досягнути недосяжного, однак, прикладаємо максимум зусиль, аби на вулицях Мукачева не було бездомних тварин».

Зелене Закарпаття

27.05.2014 0:00:00

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація