ГоловнаБлоги A-Iva Етичні проблеми дослідів на тваринах

Етичні проблеми дослідів на тваринах

Чи готові ми заради нового крему від зморшок і шикарного відтінку помади пожертвувати чиїмось життям?
Етичні проблеми дослідів на тваринах

Європейська конвенція про захист хребетних тварин, які використовуються для дослідів, покликана обмежити втручання науковців в організм тварини, вберегти її від зайвих страждань і максимально полегшити її стан. Так, у всякому разі, було задумано.

Чи готові ми заради нового крему від зморшок і шикарного відтінку помади пожертвувати чиїмось життям? Виявляється, готові...

Соромно бути людиною. Навіть найбридкіший пацюк не заслуговує того, що з ним може зробити людина.
Що за хворобливе бажання використовувати у варварських експериментах тих, хто слабший і не зможе навіть нічого сказати у свій захист? Якщо комусь конче хочеться дізнатись, як буде діяти чергова мега-крута речовина, покликана врятувати світ/вбити купу людей/вилікувати невиліковну хворобу/знищити вірус/омолодити шкіру (потрібне підкресліть), то нехай проводить експерименти на собі. Або на добровольцях.

Якщо "кишка тонка" спробувати на собі – значить не настільки сильно кортить дізнатись. Або це знання не таке вже й потрібне.

"Європейська конвенція про захист хребетних тварин, що використовуються для дослідних та інших наукових цілей" – просто ода людській лицемірності. Дуже скорочена версія така: "Ви маєте забезпечити тварині нормальні умови і все необхідне для повноцінного існування. Ви не можете проводити процедури, які завдадуть їй болю або якимось іншим чином їй зашкодять, призведуть до смерті і т.д., попередньо не узгодивши це з відповідними органами і не надавши доказів того, що це є необхідним для досліду. У випадку, якщо шкода, нанесена здоров'ю тварини, є непоправною, вона має бути вбита гуманним (слово "гуманізм" в даному тексті звучить зовсім чужерідно) способом".

Розшифровую: ви можете робити з тваринами що завгодно і як завгодно, лише вигадайте якусь причину для очистки совісті і юридичного дозволу.

А потім гуманно позбудьтесь їх (тут вони зненацька згадали про ГУМАНІЗМ).

Де був цей гуманізм раніше – краще не думати.

Читаючи про таке, відчуваєш себе брудним.

21.02.2013 22:22:45

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація