ГоловнаБлоги A-Iva Чи варта шуба страждань?

Чи варта шуба страждань?

Що краще - почухати пухнастого товариша за вухом, чи вдягути його на себе?

чора я мала "щастя" майже 3 години слухати розповід однієї жіночки про її любов до хутряних шуб. Власне кажучи, людей, які носять шуби, я не люблю ще більше, ніж самі шуби. Здебільшого цими людьми виявляються істеричні претензійні жіночки за 30, з завищеною самооцінкою, поганим макіяжем і комплексом попелюшки. Всі бачили, всі знають.

Ще одна причина, чому я ненавиджу шуби (тільки не смійтесь): тваринки. Так-так. Я переживаю за тваринок. Зокрема через те, що я знаю - їм ніхто не дає наркозу перед тим, як приступити до здирання їхніх шкурок. І я б краще купила собі десяток живих кроликів або кілька сотень шиншил, ніж одну шубу. Погодьтесь чухати за вухом кроля куди приємніше, ніж тягати його мертву тушу на собі.

Щоб вам було зрозуміліше, проілюструємо. Отож, фаворити шубної справи:

1. Норка
Маленьке симпатичне звірятко, яке живе біля водойм. Харчується рибкою і нікого не чіпає.

2. Шиншила
Ще одне маленьке прикольне звірятко з пухнастим хвостом. Популярне в якості домашнього улюбленця. Настільки дрібне, що вміщається у долоню. Уявляєте, скільки таких потрібно на одну шубу?

3. Лисиця.
Думаю, лисицю бачили всі. Не ту, що в казці про колобка, а справжню. Ви знали, що лисиці вміють видавати кумедний звук, який звучить подобіно до "уруруруру"? Що вони дуже грайливі і з вирощених у неволі лисичок виходять вірні товариші, не гірше пса?

4. Кролик
Особисто для мене кролики були є і будуть чудовими домашніми улюбленцями. Хоча більшість людей звикли сприймати їх як джерело м'яса і хутра. Повірте, це не так.

На цьому все.

При такому різноманітті штучних матеріалів, які володіють набагато кращою здатністю зберігати тепло, ніж хутро, звірів продовжують знищувати заради їхніх шкір. Питання про доцільність знищення сотеь тисяч тварин заради чиїхось примх ще довго залишатиметься відкритим.

03.08.2013 14:57:45

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація