ГоловнаНовиниУ закарпатському гірському селі «мініатюрний город» з помідорів - на балконі оселі

У закарпатському гірському селі «мініатюрний город» з помідорів - на балконі оселі

Величезні рослини на балконі у вигляді «мініатюрного городу» привернули увагу кореспондента Ужгород.net в одному із дворогосподарств у гірському селі Пастілки, що на Великоберезнянщині. Майже двохметрові помідори, посіяні ще весною у три габаритні квіткові горщики, тепер не лише «прикрашають» перший поверх балкону, а й приносять неабиякий врожай!
У закарпатському гірському селі «мініатюрний город» з помідорів - на балконі оселі

Як розповіла 65-річна господиня Марія, вона сама здивована, що помідори так «вимахали». Тоді як поблизу на городі, де земля «файно погноєна», помідори не такі «розкішні». Каже, що тут сонця на стільки достатньо, що вистачило рослині добре вкорінитися. А балкон із верхнього поверху оселі «оберігає» помідори від негоди: сильних злив, вітрів та ще сонцепіку. Глина звичайна, без будь-яких мінеральних добрив. Правда влітку поливати доводиться щодня, тож господиня використовує воду із річки, яка поруч з будинком.

Плодів на кожній рослині по 15-20 штук. Як бачимо, вони досить великі і важкі, тож господиня не чекає, поки помідори почервоніють на кущі, а знімає їх бурими. «Такі плоди в кімнатних умовах дозрівають, а на кущах краще ростуть інші плоди. Гілки, на яких зріють помідори, доводиться підв'язувати або до стебла, або до палиці, інакше вони обламається під вагою плодів», - ділиться пані Марія.

За матеріалами uzhgorod.net.ua

04.08.2014 11:59:35

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація