ГоловнаНовиниНа Закарпатті за грантової підтримки Норвегії реалізують проект "Еко-село"

На Закарпатті за грантової підтримки Норвегії реалізують проект "Еко-село"

У вівторок, 17 січня, на Закарпатті, у офісі «Центру громадських ініціатив» у рамках реалізації спільного словацько-українського проекту «EKODEDINA / EKO-CEЛO», що реалізується у рамках грантової програми прикордонного співробітництва Норвегії відбулася робоча зустріч голови правління Фонду Андрія Вишняка з Іваном Дудяком та Мирославом Мражиком, які представляють кампанію «Narodna energeticka, a.s.» із міста Братислава Словацької Республіки.
На Закарпатті за грантової підтримки Норвегії реалізують проект "Еко-село"

Під час зустрічі обговорювали питання подальшої реалізації кроків робочого плану тощо, повідомили на сайті Центру.

Проект EKODEDINA / EKO-CEЛO є ініціативою створення стійких самодостатніх громад в сільських районах прикордонних регіонів Східної Словаччини та Закарпатської області. Проект спрямований на поступове відновлення навколишнього середовища і суспільства в чотирьох вимірах – екологічних, економічних, соціальних і культурних. Проект буде прагнути підняти весь регіон, особливо за рахунок використання свого туристичного потенціалу. В рамках проекту також буде підвищуватись обізнаність громадськості про необхідність використання поновлюваних джерел енергії і важливість екологічного підходу до навколишнього середовища.

Проект EKODEDINA / EKO-CEЛO реалізовується на території Пряшівського і Кошицького регіонів та Закарпатської області, що межує з окресами Східної Словаччини. В рамках проекту в даний час беруть участь п’ять партнерів.

Завданнями проекту є :

- Ознайомлення і розвиток екологічного туризму в прикордонному регіоні та за його межами
- Підтримка створення еко-сіл ( екокомуніт ) в прикордонному регіоні та за його межами
- Підвищення обізнаності громадскості про необхідність забеспечення стійкості людської діяльності і використання поновлюваних джерел енергії

Більше інформації про проект - на сайті http://www.ekoselo.eu/ua/

18.01.2017 4:02:37

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація