ГоловнаНовиниЦентр реабілітації бурого ведмедя- на що їдуть дивитися в НПП "Синевир" туристи?

Центр реабілітації бурого ведмедя- на що їдуть дивитися в НПП "Синевир" туристи?

Зараз в реабілітаційному центрі для бурих ведмедів мешкають 12 клишоногих. Колись вони жили в неволі, сьогодні в їх розпорядженні більше 10 гектарів лісу. Аби подивитись, як живуть тварини в своєму природному середовищі до національного парку Синевир щороку приїжджають тисячі туристів. Чим живе реаблітаційний центр влітку бачили наші журналісти.
Центр реабілітації бурого ведмедя- на що їдуть дивитися в НПП "Синевир" туристи?

Похлюпатись у басейні, побігати наввипередки, а ще позадиратись до своїх старших родичів та позувати перед камерами туристів. Для двох наймолодших мешканців реабілітаційного центру кожен день сповнений нових вражень. Дорослі ведмеді теж не сумують. Хоч швидкі ігри їм не довподоби, розваг вистачає і для них.

Люди клишоногих не лякають, вони вже звикли до відвідувачів. Хоч і не у всіх залишились гарні спогади про своїх попередніх господарів, ведмеді навчились бути доброзичливими. Втім, попереджають працівники реабілітаційного центру, не варто через решітку намагатись тварин погладтити. Хижак є хижак, краще не провокувати дикого звіра. Так само забороняють туристам годувати ведмедів.

Ведмедиця Маша з’явилась в реабілітаційному центрі півроку тому. Хоч до нової домівки тварина звикла швидко, період адаптації все ще триває. Улюблена їжа ведмедів – яблука та морква, м’ясо теж у раціоні, не відмовляються клишоногі і від особливих ласощів – ароматного меду. Відвідувачів тут вистачає у будь-яку пору року.

Побачити на власні очі, як живуть дикі тварини в природному середовищі до національного парку «Синевир» їдуть звідусіль. Ярослав Бундзяк каже, ребалітіаційний центр в майбутньому збираються розширити. І тоді ще більше ведмедів, які постарждали від жорстокості людей, зможуть знайти тут прихисток.

За інформацією М- студіо

11.07.2014 14:14:39

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація