ГоловнаНовини15 га землі Боздоського парку в Ужгороді хочуть предати у постійне користування комунальникам (ФОТО)

15 га землі Боздоського парку в Ужгороді хочуть предати у постійне користування комунальникам (ФОТО)

В Ужгороді 15 гектарів землі у Боздоському парку можуть передати у постійне користування комунальному підприємству.
15 га землі Боздоського парку в Ужгороді хочуть предати у постійне користування комунальникам (ФОТО)

Про це стало відомо із проекту рішення, який обранці повинні розглянути на засіданні 26 січня, інформує на своїй сторінці у Фейсбук Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ» .

Як йдеться у пункті 3.2 документу, комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку «Боздоський» пропонується надати дозвіл на розробку проекту відведення землі – на 15,1700 га для ведення господарської діяльності по вул. Возз’єднання, 5, парк «Боздоський». Водночас відомо, що природоохоронна заповідна площа парку більша – 50 гектарів.

Водночас, як повідомили автора у прес-службі Ужгородської міської ради, так звана земельна комісія рекомендуватиме відмовити у дозволі для відведення ділянки для КП.

Як прокоментував журналісту голова комісії з питань регулювання земельних відносин, містобудування та архітектури міськради Станіслав Пономарьов, мова йде про саме про землю у парку. Водночас є певні питання, тому комісія буде ще виїжджати на місце. Наразі на сесії щодо цього питання буде або відмова, або ж відправка на довивчення.

Засновником КП «Парку культури та відпочинку «Боздоський», згідно з даними Аналітичної платформи «YouControl», є Департамент міського господарства Ужгородської міської ради.

Власне, свого часу це підприємство і було створено для утримання парку.

Як раніше з’ясували журналісти, природоохоронна заповідна зона найбільшого у місті парку становить 50 гектарів. Таке рішення №766 депутати Ужгородської міської ради прийняли ще у 2012 році. Водночас фактична площа парку більша на 24 гектари, які наразі не є природоохоронною зоною і які де-юре можуть бути виділені у приватну власність.

Серед парку виділені так звані «технічні» зони, які не належать до природоохоронних земель і де міська рада без конкурсу почала роздавати землю або в оренду, або у приватну власність. Ці ділянки позначені на Публічній кадастровій карті України. Але територія самого парку, яка є природоохоронню зоною, на Кадастровій карті не позначена.

ДО ТЕМИ:

Боздоський парк Ужгорода хочуть забудувати "курортно-спортивним" "приватно-державним" аквапарком (ФОТО)

Ярослав Гулан, Бюро журналістських розслідувань "Варто ЗНАТИ!"

26.01.2017 2:09:07

Коментарі

Для того, щоб додавати коментарі, потрібно Авторизуватись.


×
Авторизація